Recept: Húsételek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Húsételek

Ezt a témát Kókol-Sági Tamara indította 15 éve

Húsimádóknak. Sülve, főve, nyersen, párolva, rántva, rakottan:)

Hozzászólások eddig: 7

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon jó recept!
Kifogom próbálni.
Edit.

Válasz

Kókol-Sági Tamara üzente 13 éve

Göngyölt hústekercs

Sajt
sárgabarack
Aszalt szilva
Juhtúró
Kívül: szalonna

A húst kiklopfolom. Megkenem vékonyan juhtúróval, reszelek rá sajtot, és megszórom apróra vágott aszalt gyümölccsel. Feltekerem, beborítom vékony húsos szalonna csíkokkal ( b acon) és átkötöm körben. Tepsibe teszem, és készre sütöm.
Sütőzacskóban is lehet. Kb két óra a sülési idő.

A csirkemellet úgy kell szétnyitni, hogy egy nagy hosszú csík legyen belőle. A karajt is éles késsel úgy kell felvágni, hogy kiteríthető legyen, és utána össze lehessen tekerni mint a beiglit.

Válasz

Kókol-Sági Tamara üzente 13 éve

Csirkemell kapros sajtos mártásban

1 kicsontozott csirkemell, 40-50dkg
10 dkg tejszín krémsajt,
2-3 kockasajt
2 dl tejföl,
1 doboz kukorica
4-5 vékonyabb zsenge cukkini kb 50-60 dkg
1-2 zöldhagyma, vagy egy kis darab póréhagyma
1 nagy csokor friss kapor
füstölt szalonna 10 dkg
füstölt tarja kb 10 dkg
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint só,
citromlé és törött fehér bors;
a körethez 6 közepes méretű burgonya.


Előkészítése: a héjas burgonyát megfőzöm, meghámozom és karikára vágom. Közben a csirkemellet kockákra vágom.
Az olajat felforrósítom, és fehéredésig pirítom, közben folyamatosan kevergetem, hogy a hús minden darabkája jól átsüljön. Só, bors mehet rá.
Ha a hús már majdnem kész, hozzáadom a tarját, cukkinit, rászórom a finomra vágott kaprot, a kukoricát, egy-két zöldhagymát, vagy egy darab póréhagymát felkarikázva. Lefedve párolom míg kész nem lesz a cukkini.

A szósz:
a húsra ráöntöm a tejfölt meg a sajtokat, kevés citromlével megöntözöm, majd gyenge tűzön átforgatom, és kevergetve addig főzöm, míg egészen sűrű nem lesz.

A szalonnát vékony kockára vágom, a burgonya alá kell tenni. A burgonyakarikákat tepsibe rendezem, kissé megsózom, majd ráöntöm a szószos húst.

A tepsit előmelegített sütőbe teszem, és összesütöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sörös csirke recept


8 db csirkecomb
3 db húsleveskocka /csirke -sertés- marhahús/
1 üveg sör , só,olaj

A csirkecombokat kettévágjuk , a tepsit olajozuk és a sóval beszórt csirkedarabokat belerakjuk, rámorzsoljuk a 3 db leveskockát és rönjük a sört . Előmelegitett sütőbe 40 -50 percig sütjük. Bármilyen körettel nagyon finom. Jó étvágyat

Válasz

Kókol-Sági Tamara üzente 15 éve

Kólás csirke
 
Hozzávalók: 5 csirkecomb, 3-4 ek. olaj, 3-4 ek. sötét szójaszósz, 2 gerezd fokhagyma, 2 cm-nyi friss gyömbér, 2 ek. barna cukor, 7,5 dl Coca-Cola, só. A csirkecombokat, miután a bőrüket lehúztuk, a forgónál kettévágjuk. Lábasban vagy magas peremű serpenyőben megforrósítjuk az olajat, s a húst körös-körül megpirítjuk rajta. Meglocsoljuk a szójaszósszal, rázogatva 1 percig tovább pirítjuk, majd a lángot a legkisebbre véve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fi nomra aprított gyömbért. 1-2 percig így sütjük tovább, de vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megégjen. Ekkor rászórjuk a barna cukrot, s kevergetve addig pirítjuk, míg egy kicsit nem karamellizálódik. A kóla felét ráöntjük, lefedjük, és kis lángon 40-45 perc alatt a húst puhára pároljuk. Az elpárolgó kólát pótoljuk. Amikor a hús puha, a fedőt leemeljük, a lángot erősebbre állítjuk, és csak addig hagyjuk a tűzön, amíg a kólás mártás sziruposra nem sűrűsödik, s mázként be nem vonja a combokat. Ha kell, enyhén megsózzuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
 
Tippek:
 
Úgy is lehet készíteni, hogy a hozzávalókkal bepácoljuk előző nap a combokat, másnap sütjük. A páclevet folyamatosan szoktam aláönteni, ahogy szükséges. Friss gyömbér helyett jó az őrölt is, ha más nincs. Coca cola helyett bármilyen cola, akár cukormentes is. A szójaszószt, fokhagymát mindenki ízlés szerint növelheti, vagy csökkentheti.
Ha a csirkecombok hamar megpuhulnak, ki lehet szedni, és a mártást nagy lángon besűrűsíteni. Akkor jó a mártás, ha egészen sűrű, kb mint a pörkölt szaft.
A zsiradék (olaj, illetve ami a combokból kisül) kiválik a mártásból, annak egy jó részét én a végén leszedem róla, és a „tiszta” mártással vonom be a combokat

Válasz

Kókol-Sági Tamara üzente 15 éve

Jászhús
 
20 dkg császárszalonna
2 fej hagyma
4 csirkemell
25 dk füstölt főtt tarja
1 doboz gomba
1 doboz kukorica
1 pohár tejföl
1 pohár tejszín
1 kanál liszt
1 kanál  őrölt pirospaprika
Kevés kapor kb. két evőkanál
 
 
A szalonna zsírján a hagymát megpirítjuk, beletesszük a laskára vágott csirkemellet és a füstölt tarját, puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, és a kukoricát lé nélkül. Ezzel is összepároljuk. Rászórjuk a finomra vágott kaprot
Behabarjuk a tejfölös-tejszínes lisztes pirospaprikás habarással. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
 
Sót közben nem kell rátenni, mert a szalonna zsír is sós, a füstölt tarja is, a gomba is, és ez elég. Csak a végén kell utána sózni.
Csirkemell helyett finom pulykából is.
 
Juhtúrós zsemlegombóccal tálaljuk.
 
25 dkg juhtúró
25 dkg tehéntúró
8 zsemle
5 tojás
+ annyi liszt, amit felvesz.
A zsemlét apró kockára kell vágni, és tejjel és vízzel lelocsolni. Hozzágyúrjuk a túrókat, a tojást, és annyi lisztet, hogy lágy massza legyen. Éppen csak hogy össze lehessen gyúrni. Só bors kell bele ízlés szerint.
Forrásban, lévő vízben kell kifőzni kis adagokban. Pici gombócokat szoktam készíteni, és így hamar megfő. Ahogy feljön a víz színére, két percig főzöm, és kész.
Szűrőre szedjük.
A főzővízbe lehet olajat tenni, vagy lelocsolni kevés olajjal ha kifőtt.
 

Válasz

Kókol-Sági Tamara üzente 15 éve

MAZSOLÁS PULYKAMELL
 
 
 
Hozzávalók:
 
1 kisebb pulykamell (nyolc szelet)
1 liter tej
5 dkg vaj
15 dkg (egy doboz) gomba
2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
10 dkg mazsola
só, bors
 
Kicsontozunk, lebőrözünk egy kisebb pulykamellet, és a húsát nyolc szeletre vágjuk, rostjaira merőlegesen bevagdossuk.
Sós tejben egy napig állni hagyjuk.
Másnap a tejet leitatjuk róla, és a húst öt dkg vajon teflon serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
A visszamaradt vajban 15 dkg gombát sütünk. 2 dl száraz fehérborral és egy dl tejszínnel leöntjük, és 10 dkg alaposan megmosott egy óráig hideg vízben áztatott leszűrt mazsolát adunk hozzá.
Megsózzuk, megborsozzuk, és addig forraljuk, míg a folyadék a felére fő.
A húsra öntjük, burgonyapürével tálaljuk.
 
Jó étvágyat hozzá…J)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu