Recept: Levesek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Levesek

Ezt a témát Kókol-Sági Tamara indította 11 éve

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt, mintegy bevezetve azt. Fontos a leves jó megválasztása a főétel jellegéhez mérten – így egy tartalmasabb fogást könnyedebb levessel, míg egy kevésbé laktató fogást tartalmasabb levessel vezethetünk be.
 
 

Hozzászólások eddig: 2

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Kókol-Sági Tamara üzente 9 éve

Sajtkrém leves

5 dkg vaj
1 ek liszt
5 dl tej
5 dl víz

1 kis fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 húsleves kocka

trappista sajt kb 10 dkg
3 Kockasajt
5 dkg füstölt sajt
1 tömlő krémsajt


bors
0.5 dl fehérbor
petrezselyem


Füstölt tarja kockák (pirítva)


A vajból és lisztből világos rántást készítek, felöntöm tejjel és vízzel, beleteszem a húsleveskockát, a hagymákat reszelve, és felforralom. Ha felforrt, mehetnek bele a sajtfélék, ezzel is jól összeforralom, hogy elolvadjon benne. Sóval, borssal, fehérborral ízesítem, finomra vágott petrezselymet és pirított füstölt tarja kockákat szórok bele.

Válasz

Kókol-Sági Tamara üzente 11 éve

Minestrone leves
 
 
Füstölt szalonna, húsossal finomabb. kb 15-20 dkg
Póréhagyma kb 20 cm-es darab, illetve ízlés szerint.
Vegyes zöldség ( bab, borsó, kukorica, sárgarépa, petrezselyem) 35-40 dkg
Paradicsom
Zöldpaprika                            1-1 db
Pritamin paprika                    
 
Ezeket olajon meg kell dinsztelni jól.
 
Sűrített paradicsom kb két nagyobb doboz  és/vagy paradicsomlé kb fél liter
Ezzel kell felengedni, ha megdinsztelted a zöldségeket, + annyi víz, amennyi levest akarsz. Ez a mennyiség kb 2.5-3 liter leveshez elég. A paradicsom pürét lehet több részletben is hozzátenni, én jó paradicsomosan szoktam csinálni, de ki hogy szereti.
 
Húsleves kocka (marhahús leves)
Ezt bele kell dobni a levesbe
 
Fokhagyma vagy fokhagymakrém 2 gerezd
 
 
Reszelt sajt a tányérba

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu