Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Etető klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Etető klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Etető klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Etető klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Kókol-Sági Tamara indította 16 éve
A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt, mintegy bevezetve azt. Fontos a leves jó megválasztása a főétel jellegéhez mérten – így egy tartalmasabb fogást könnyedebb levessel, míg egy kevésbé laktató fogást tartalmasabb levessel vezethetünk be.
Hozzászólások eddig: 2
Kókol-Sági Tamara üzente 14 éve
Sajtkrém leves
5 dkg vaj
1 ek liszt
5 dl tej
5 dl víz
1 kis fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 húsleves kocka
trappista sajt kb 10 dkg
3 Kockasajt
5 dkg füstölt sajt
1 tömlő krémsajt
só
bors
0.5 dl fehérbor
petrezselyem
Füstölt tarja kockák (pirítva)
A vajból és lisztből világos rántást készítek, felöntöm tejjel és vízzel, beleteszem a húsleveskockát, a hagymákat reszelve, és felforralom. Ha felforrt, mehetnek bele a sajtfélék, ezzel is jól összeforralom, hogy elolvadjon benne. Sóval, borssal, fehérborral ízesítem, finomra vágott petrezselymet és pirított füstölt tarja kockákat szórok bele.
Kókol-Sági Tamara üzente 16 éve
Minestrone leves
Füstölt szalonna, húsossal finomabb. kb 15-20 dkg
Póréhagyma kb 20 cm-es darab, illetve ízlés szerint.
Vegyes zöldség ( bab, borsó, kukorica, sárgarépa, petrezselyem) 35-40 dkg
Paradicsom
Zöldpaprika 1-1 db
Pritamin paprika
Ezeket olajon meg kell dinsztelni jól.
Sűrített paradicsom kb két nagyobb doboz és/vagy paradicsomlé kb fél liter
Ezzel kell felengedni, ha megdinsztelted a zöldségeket, + annyi víz, amennyi levest akarsz. Ez a mennyiség kb 2.5-3 liter leveshez elég. A paradicsom pürét lehet több részletben is hozzátenni, én jó paradicsomosan szoktam csinálni, de ki hogy szereti.
Húsleves kocka (marhahús leves)
Ezt bele kell dobni a levesbe
Fokhagyma vagy fokhagymakrém 2 gerezd
Reszelt sajt a tányérba
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás