Recept: Olcsón finomat! (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Etető klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 387 fő
  • Képek - 42 db
  • Videók - 8 db
  • Blogbejegyzések - 50 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

Etető klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Olcsón finomat!

Ezt a témát Kókol-Sági Tamara indította 14 éve

Olyan recepteket várok ide, aminek az előállítása nem kerül sok pénzbe. Lehetne írni olyan recepteket is, amikor a megmaradt ételeket felhasználva valami teljesen mást alkotunk. Vagy arra vonatkozóan tapasztalatokat, hogy mik azok a készételek, amikből ha maradék van, bátran le lehet fagyasztani, és kiolvasztva is ugyanolyan finom.

Hozzászólások eddig: 10

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Itt a hideg idő, együnk tócsnit!
http://sajatkezuleg.freeblog.hu/archives/2011/02/18/Tocsni_Lepcsang/
Jó étvágyat!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
5dl tej
csipetnyi só
25dkg rétesliszt
3db tojás
3dkg cukor
10dkg vaj
A tálaláshoz:
porcukor
házi baracklekvárCsászármorzsa másképp /Edit konyhája/ képes recept

Elkészítés:
A császármorzsához a tejet picit megsózom, beleszórom a lisztet.
Ezután beledolgozom a tojássárgákat, majd a habbá vert tojásfehérjét is.
A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítom, beleöntöm a masszát és lefedve hagyom párolódni és pirulni.
Ha már kezd megszilárdulni, cukorral meghintem és villával többször egymás után darabokra szaggatom, miközben tovább pirítom.
Ha már szép aranyszínű, ropogós, lehúzom a tűzről és melegen tálalom.
Porcukorral meghintem, sárgabaracklekvárt csepegtetek rá.
Saját
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
burgonya kockákra vágva
sárga-fehérrépa
1vöröshagyma

bors
1babérlevél
olaj
liszt
pirospaprika
ecet
tejfölSavanyú krumpli leves /Edit konyhájából/ képes recept

Elkészítés:
A vizet feltesszük egy fazékba a babérlevéllel, sóval, hagymával, borssal, répákkal főni.
Kicsit kezd puhulni, feltöltjük vízzel, ha felforrt belemossuk a krumplit és készre főzzük.
Berántjuk, ecettel ízesítjük.
tejföllel tálaljuk.
Nagyon egyszerű, finom leves.

41212_36a5b7745992_s

100_1329.jpg

41213_ee7ef1727956_s

100_1261.jpg

Válasz

Dallos Gyöngyi üzente 14 éve

Itt nem történt semmi 2 hónapja?
Pedig lehet főzni olcsón finomat. Ötletket én is szívesen olvasok. :) Gy.

Válasz

Kókol-Sági Tamara üzente 14 éve

Szia Gyöngyi!

Köszönöm a hozzászólásokat. :)

Válasz

Dallos Gyöngyi üzente 14 éve

Olcsóbbá és egészségessebbé teheted a krém leveseket, ha sűrítésére saját anyagát vagy vele főzött krumplit használsz.
Nem kell bele tejföl, tejszín, hacsak nem a kalóriákat akarod növelni. :)

Válasz

Dallos Gyöngyi üzente 14 éve

A tejfölös és habart, rántással készült ételeket is lefagyaszthatod. Lényeg, hogy felengedés után legyenek felforralva és kisímulnak.

Válasz

Csombó Andrea üzente 14 éve

Szia!Találtam egy jó kis oldalt ha érdekel valakit:IWIW-en az OLCSÓ RECEPTEK KLUBJA ! Ha gondolod nézzd meg .

Válasz

Kókol-Sági Tamara üzente 14 éve

Gaál Annamária receptje az üzenőfalról:


olcsó és finom. 20dkg liszt,10 dkg cukor,10dkgráma,1 sütőpor,1 egész tojás,2 ev,kanál joghurt,2ev kanál olaj azegészet gyorsan össze dolgozni,ne sokat tapogatni csak épp hogy össze álljon,vékonyra nyujtani és kockákra vágni . tettszés szerint ,lekvár,turó,mák, alma,tölteni és feltekerni,,,forro sütőbe tenni kb15 perc és kész.... vaniliás pocukorral szorni ... valami isteni jó étvágyat hozzá

Válasz

Kókol-Sági Tamara üzente 14 éve

Köszönöm a hozzászólást.

Nem tudom, hogy az-e az oka a csendnek, hogy titokként kezeli valaki.

De tényleg nem értem, hogy miért nem megy ez a klub. Hihetetlen számomra, hogy egyetlen receptet sem írt senki rajtam kívül.

A húsfélék jól fagyaszthatók, azt tudom én is. A készételek közül viszont nem mindegyik. Az is saját tapasztalatom, hogy a tejföllel habart levesek nem néznek ki túl jól fagyasztás-felengedés után. :)

A tésztafélék tökéletesek, akár milánói makaróni vagy túróscsusza formájában is, de a megmaradt főtt tésztát vagy a nokedlit sem kell kidobni, legközelebb éppen jó egy adag ételnek.


Szívesen olvasnék itt olyan recepteket is, amik nem kerülnek sokba, viszont laktatósak és finomak. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Tamara!

Sokat böngészem ezeket az oldalakat, és látom egy ideje senki nem ír itt.Biztos olyan titkokat tudnak, amiket nem szívesen osztanának meg másokkal. Nekem is van néhány, ebből most egyet elárulok. Azt kérdezed, melyek azok a készételek, amiket fagyasztani lehet? Majdnem mindent lehet fagyasztani, csak nem mindegy hogyan.
Régebben amíg együtt volt a család többet kellett főzni, nem volt gond, ma már kevesebben vagyunk, de én csak sokat tudok főzni.
Amikor húst veszek, mindig többet, legalább 3kg, mondjuk pulykacomb felsőt, vagy filét veszek, ha benne a csont, azt kiveszem, veszek még hozzá nyakat, nagyon jó nyaklevest lehet főzni, mármint pulykanyak levest. Ez olyan mint a húsleves.
A színhúsból pörköltet, brassóit főzök, ha egyszerre sokat főzünk, sokkal finomabb. Amikor megfő,hagyom kihűlni,ha jó hideg,felkavarom és zacskóba rakom, kisebb nagyobb adagokban, attól függ, mit fogok főzni belőle. Pl: ha palóc levest főzök, abba is jó, ha tarhonyás húst akarok, vagy csak főzök hozzá rizset, krumplit.
Most jön a titok, a zacskóba téve, a levegőt kinyomva, laposra alakítom,mehet a fagyóba, oda, ahol a leghamarabb fagyaszt.
Amikor kiveszem, belerakom egy edénybe zacskóstól,mehet a mikróba, lefedve a legmagasabb fokozaton 5 -6 perc alatt kiolvasztom, senki nem mondja meg hogy az nem most főtt, lehet kitalálni a köretet. A palóc levesbe a végefelé teszem, pár perc alatt összeforralom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu